Zo kun je de coronatest in Goes laten uitvoeren

Moet je een coronatest in Goes uit laten voeren? Dan kun je op veel plekken terecht. Er ontstaan steeds meer testlocaties, waardoor mensen op grote schaal getest kunnen worden. Deze testlocaties worden allemaal vanuit de GGD geregeld, waardoor er niet alleen een beeld ontstaat van het aantal besmettingen, maar er tegelijkertijd ook een centraal systeem komt waar alle resultaten in opgeslagen kunnen worden. Alleen moet je dan als consument nog wel weten hoe je een afspraak kunt gaan maken. Maar hoe kun je dan een afspraak maken en waar kun je eigenlijk allemaal terecht? Je leest het hieronder.

De afspraak voor de coronatest in Goes inplannen

De coronatest in Goes laten uitvoeren kan via de GGD. De GGD heeft hier een hele website voor ingericht, waar je niet alleen informatie kunt vinden over het virus en de test, maar ook door kunt klikken voor het maken van een afspraak. Je logt in met jouw DigiD, waarna je een aantal vragen moet beantwoorden. Zodra dit klaar is, wordt aangegeven welke testlocaties in de omgeving plek hebben en kies je een tijdstip uit. De PCR test voor corona in Goes is dan ingepland en je kunt wachten tot het tijd is om naar de testlocatie te gaan.

Wachten tot de uitslag bekend is

De coronatest in Goes kent twee verschillende testen. Een van de wattenstaven gaat jouw neus in, de andere jouw keel. Beide monsters van de test worden opgestuurd naar het laboratorium, waar wordt onderzocht of je het coronavirus bij je draagt. Bij de PCR test voor corona in Goes zal daarom 24 tot 48 uur duren voordat je het antwoord weet. In de tussentijd blijf je thuis en mag je ook niemand ontvangen. Als de test uiteindelijk negatief uitwijst, kun je jouw werkzaamheden weer gaan hervatten.

Klachten in de gaten houden

Daarbij is het altijd goed om de klachten na de coronatest in Goes in de gaten te houden. Ondanks dat het de meest betrouwbare test is, kan het namelijk zijn dat je het coronavirus toch hebt. In dit geval was het virus nog niet genoeg ontwikkeld om in de test naar voren te komen. Mochten jouw klachten verergeren, dan is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts. In sommige gevallen zul je opnieuw een afspraak moeten laten maken voor de coronatest, zodat er uitsluitsel binnen is.