Welke supplementen voor mijn sport?

Waar het vroeger minder gebeurde, is het tegenwoordig heel normaal om supplementen te gebruiken als ondersteuning voor een sport. Er zijn namelijk ongetwijfeld voordelen verbonden aan sportsupplementen. Welke supplementen bij jou passen, hangt af van je doel bij het sporten. Men kan dezelfde sport beoefenen, maar andere doelen hebben. Hierbij passen in dat geval dan ook verschillende sportsupplementen. Hier lees je welke sportsupplementen bij specifieke doelen horen!

Doel sporten

Welke sportsupplementen bij je passen, hangt af van je doel. Zie hieronder de vier meest populaire doelen: Lees hieronder bij welke sporten deze doelen vaak worden gesteld en welke supplementen bij bovenstaande doelen passen. 

Spieropbouw 

Wanneer je je spiermassa wilt vergroten, doe je aan krachtsport. Hierbij til je (losse) gewichten voor meer spiermassa. Vooral creatine is voor krachtsport een belangrijk supplement. Creatine zorgt er namelijk voor dat je meer kracht en energie hebt, wat tijdens het sporten van groot belang is. Verder heeft creatine inname zelf ook directe invloed op spiergroei. Andere geschikte supplementen zijn eiwitshakes vanwege de hoeveelheid eiwitten en BCAA-aminozuren vanwege de bescherming van je spieren.

Afvallen

Velen die bezig zijn met afvallen, doen als sport fitness (bijvoorbeeld loopband of crosstrainer). Ook sporten als hardlopen, boksen en zwemmen zijn populaire sporten voor mensen die gewicht willen verliezen. Hiervoor is het supplement CLA geschikt. Dit zorgt onder andere voor minder vetopslag en een gestimuleerde metabolisme. Ook met cafeïne pillen kun je afvallen, aangezien het soortgelijke voordelen heeft als CLA (voldoende cafeïne zorgt voor minder vetopslag en een versterkte metabolisme). 

Conditie 

Populaire sporten voor mensen met als doel een verbeterde conditie, zijn wielrennen, hardlopen, en voetballen. Vooral meer uithoudingsvermogen is hierbij het doel. Hiervoor zijn cafeïne pillen geslikt, aangezien ze je uithoudingsvermogen vergroten. Ook omega 3 visolie is voor je conditie een geschikt supplement.

Gezondheid

Voor je algemene gezondheid zijn er vele sporten die je kunt beoefenen, zolang je maar actief bent. Dit kunnen bijvoorbeeld hardlopen, voetballen, zwemmen, tennissen, of fitness zijn. Verder zijn ook wandelen en yoga een verstandige keuze. Voor je algemene gezondheid zijn vooral voldoende vitamines en mineralen aangeraden (die je als supplement kunt gebruiken). Verder is omega 3 visolie, vanwege de belangrijke gezondheidsvoordelen, onder andere voor je hart- en hersenen, een goed supplement voor je algemene gezondheid.