Wat moet er op een verpakking staan

Voordat jij als webshop eigenaar een pakketje de deur uit kunt sturen, zijn er meerdere voorwaarden vereist. Wat moet er bijv. allemaal op het pakketje staan? Het is natuurlijk wel cruciaal dat je pakketje goed verzonden wordt en goed wordt ontvangen. Daarom geven we je in dit blog tips mee waardoor je zeker wat dat je pakketje goed wordt verzonden. 

Vereisten gecertificeerde verpakking

Verpakking verzenden vereisten

Op het moment dat niet duidelijk wordt weergegeven waar het pakketje naartoe moet, wordt die simpelweg nooit verzonden. Daarom is het zeer belangrijk om altijd goed te controleren of alle benodigde informatie goed erop staat. Hieronder een korte checklist waar iedere verpakking in ieder geval aan moet voldoen:  Daarnaast is het ook belangrijk om het pakket te voorzien van een retouradres. 

Juiste formaat verpakking kiezen

Je wilt ten allen tijde voorkomen dat je kleine producten in zeer grote dozen stopt. Dit is slecht voor het milieu aangezien je nu onnodig veel karton verbruikt en de vervoerder kan minder pakketten meenemen. Zorg er dus voor dat de grootte van je pakketten overeenkomt met die van je producten.  Op het moment dat je product een stuk kleiner is dan de verzenddoos, moet je ook de doos aanvullen met opvulmateriaal. Dit is alweer slecht voor het milieu. Daarnaast maak je onnodige kosten door iedere keer veels te veel opvulmateriaal te gebruiken. Kortom, een goede optie is om te kiezen voor verzenddozen op maat