All-inclusive genieten van de zon!

Ben jij al lekker het internet aan het afspeuren naar de perfecte zonvakantie? Dan ben je vast al langs de all-inclusive categorie gescrold. Laten we daar eens wat dieper op ingaan. Want is een all-inclusive vakantie nu echt zo goedkoop? Waar kun je eigenlijk zoeken naar een all-inclusive vakantie en hoe werkt het nu precies? Wij leggen het je allemaal even uit!

Zorgeloos genieten

Als je zoekt naar een vakantie waarbij je nergens meer voor hoeft te zorgen, komt al snel een all-inclusive vakantie naar boven. En dan heb je ook nog eens de keuze uit 420393239 vakanties. Wat houdt zorgeloos genieten nu eigenlijk in? Als je op basis van all-inclusive boekt staat er elke ochtend, middag en avond een buffet klaar. Je hoeft alleen maar aan te schuiven en kan dan zelf een bordje samenstellen uit een ruime keuze. Meestal wordt er bij zo’n buffet goed rekening gehouden met verschillende nationaliteiten. Zo zijn wij Nederlanders namelijk een van de weinige die in de ochtend een boterham met kaas eten. De Engelsen eten weer bruine bonen en worstjes en de Amerikanen beginnen de dag niet zonder een American Pancake met stroop.

Van cola naar een cocktail

Niet alleen voor je eten hoef je niks klaar te maken. De meeste resorts beschikken ook over meerdere zwembadbars waar je de hele dag drankjes kunt halen. Voor de kleinere vakantiegangers is er fris en sap en voor wie wil staat de barman de lekkerste cocktails klaar te maken. Snacks haal je tussendoor ook op het resort bij de daar aangegeven plekken, dus je bent de hele dag voorzien!

Is het goedkoper dan logies?

Of een all-inclusive vakantie goedkoper is, ligt toch echt aan wanneer jij de vakantie boekt en je uitgaven die je normaal op je vakantie hebt. Wij kunnen natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar vaak met gezinnen is het voordeliger om in een appartement te verblijven in de zomerperiode. Dit, omdat je dan maaltijden bereidt en de boodschappen misschien toch omgerekend wat goedkoper uitvallen. Ga jij niet in het hoogseizoen op vakantie, kan het juist weer voordeliger zijn! Onze tip: zet je eisen en budget op papier en vergelijk de zonvakanties die je tegenkomt. Bepaal op die manier welke vakantie het best bij jou en je portemonnee aansluit!